tisdag 5 mars 2013

Enkelhetens månad - lite djupare

Denna månad är det dags att skala av och låta yttre faktorer minimera ditt sinne så lite som möjligt. Stäng av TV:n, lägg ifrån dig veckotidningen. Vad sägs om att låta bli nyheter, Facebook och andra sociala medier? Det är dags för både en inre och en yttre vårstädning. Vi skall se över vårt livs garderob och göra så det känns lättare att leva. Det är dags att förenkla, sortera och släppa allt som håller oss från att leva de liv vi är ämnade att leva.

Men eftersom vi tar saker i lagom takt så behöver du inte känna detta som ett måste, eller bli handlingsförlamad för att du har så mycket att gå igenom så att du inte vet var du ska börja... Nej, här gör vi ju saker på ett annat sätt. Visst kan du ju ta dig an hela ditt hem om du skulle orka det, men du kan lika gärna ta dig an ett rum, en garderob eller kryddhyllan i köket. Det kan t o m vara en pärm med viktiga papper som du länge tänkt sortera men aldrig kommit dig för. Börja bara någonstans. Och tänk vad glad du är när du har gjort det klart. Och det är inte helt otroligt att du märker att ett eller två överflödiga kilon försvinner på samma gång som du rensar ut fysiska saker i ditt liv...

Allt hänger ihop; har du det rörigt runtomkring dig har du det ofta rörigt inombords. Om du börjar rensa i din bostad kanske du märker att det känns lättare att andas och saker och ting blir klarare. Du ska inte räkna med att allt inombords bara fixar till sig för att du slänger några saker, men det kan vara så att det blir lättare att fokusera på det viktiga om det inte är så fysiskt rörigt i ditt liv. Det kan hända att du börjar inse att du är värd att ha det bra på alla plan när du har lugn och harmoni i din fysiska värld.

Hur ser det ut hemma, på din arbetsplats, i din bil, eller i handväskan som du går och bär på? Du kanske kan fundera över hur du upplever saker i din närhet, och lägga märke till om du trivs som det är eller om du känner att det skulle vara skönt att rensa ut någonstans.

Släpp taget om allt det som är onödigt och du faktiskt inte vill ha.

När du går igenom ditt hem ställ dig dessa tre frågor till varje föremål. Om du svarar nej på frågorna är det bara att göra sig av med föremålet i fråga. Återvinn, ge bort eller släng om det är trasigt. Dessa frågor kan du ställa dig till allt i ditt liv. Inte bara de fysiska sakerna i ditt liv, utan de går lika bra att använda om det mentala, sociala eller känslomässiga.
  • Är det nödvändigt eller viktigt?
  • Är det tillfredsställande?
  • Är det inspirerande?
Det är en kärlekshandling till dig själv att rensa ut och göra dig av med allt överflödigt, onödigt, oanvändbart och fult. Allt som inte håller måttet för ditt nya inspirerande och energiska jag. Det nya du - den du är ämnad att vara. Du lämnar plats för ännu mer vackert att komma in i ditt liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar