torsdag 28 februari 2013

Kärleksmånaden: resumé

Denna månad har vi gått igenom lite om självkärlek och hur viktigt det är att älska sig själv för att utvecklas positivt i alla områden i sitt liv. Vi har bara snuddat vid ämnet, mycket mer om denna feminina superkraft finns att läsa i boken 'Madly in love with me' av självkärleksdrottningen Christine Arylo.

Många av oss har medvetet eller omedvetet satt upp små hinder, eller rentav stora barriärer, här i livet mot att låta kärleken få komma in i våra liv. Vi och vår IMG har gjort detta som ett skydd mot oss själva, för att vi någon gång tidigare blivit sårade och aldrig mer vill uppleva den smärtan igen.

När någon kommer oss för nära tar vi ett steg tillbaka eller avslutar det vi allra mest vill ha som skydd för oss själva, då vi är rädda för att vi kanske längre fram annars skulle kunna bli lämnade. Det kan också vara så att man kanske alltid faller för "fel" typ av människa som inte behandlar en väl.

Men denna barriär gör att ditt rätta jag inte får en chans att komma fram, och din IW får inte en chans att visa dig allt det vackra som finns både inom oss och hos andra. Vi måste våga öppna upp oss för att kunna ge och ta emot kärlek från oss själva. När vi ökar på kärleken i våra egna liv kommer vi märka att kärleken får en chans på alla andra områden också, eller som Lucille Ball uttryckte det: "Love yourself first and the rest of your life will fall into place."

I Amy Ahlers bok "Big fat lies women tell themselves" finns det utmärkta reflektioner, övningar och affirmationer att använda för att komma till rätta med alla dessa lögner och hinder som ens IMG ofta försöker intala oss vad gäller kärlek, relationer och livet i stort.

---

Du är nu kanske mitt inne i din 40-dagarsövning, och jag hoppas att det flyter på bra. Du kanske även har provat på kärleksutmaningarna? I så fall har du ökat på dosen med självkärlek rejält i ditt liv!

En kärlekshandling till sig själv som knyter an till nästa månads tema, är denna: Gå igenom dina lådor med underkläder. Rensa ut och behåll bara de som är hela och fina och som du tycker om. Ifall du behöver fylla på lagret, gå och köp dig nya underkläder som får dig att känna dig vacker. Det är du värd. Bara för din egen självkärleks skull! För det är något väldigt speciellt med underkläder som är fina och sitter bra. När du har på dig dem känner du dig vacker. Den känslan har du med dig hela dagen, även om det inte är någon annan än du som ser eller vet hur vacker du är inunder. Om du känner dig vacker är det skönhet du utstrålar och det är vad alla runtomkring dig kommer att se! För vi vet ju alla att skönhet kommer inifrån...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar