lördag 9 februari 2013

Inre vishet

Inner Wisdom, IW

Djup inom oss har vi alla en följeslagerska som vi kan få hjälp av när vi grubblar över något. Det gäller bara att börja lyssna till henne. Men det kan vara svårt att komma i kontakt med henne då det finns så många yttre ljud och störande moment som gör att vi kanske inte lägger märke till henne och det hon har att säga oss.

Det kan också vara så att man inte ens tillåter henne komma fram. Man kanske hör henne ibland, och bara avvisar henne. Struntar i att hon försöker påkalla ens uppmärksamhet. Man tar sig inte tid att lyssna...

Den där rösten man hör inombords som säger att man inte trivs på jobbet, men man "kör på" och fortsätter och så har åren gått utan att man tagit sig i kragen och sökt sig ett annat jobb. Eller rösten som ibland ställer frågan "är du verkligen lycklig?" - och man kanske egentligen känner att man inte är det, men man försöker intala sig att man är det ändå... Man hör henne, men vill inte höra henne, för det kan vara jobbigt att ta reda på sanningen. För när man väl lyssnar till henne så vet man ju att man borde agera. Och det är kanske därför man väljer att inte lyssna. Det kanske känns svårt att gå vidare, för att man vet vad man har och inte vad man kommer att få om man ändrar sitt liv. Ibland känner man på sig något, har en intuition om något, och då är det hennes röst som har fått komma upp till ytan.

Hon kan också visa sig i olika tillfälligheter. "Vilket sammanträffande!" kanske man känner, eller "Vilken slump". Som att du gått och funderat på en sak, går förbi en anslagstavla och där sitter svaret i stora bokstäver. Du har tänkt på en vän och samma kväll blir du uppringd av denne. Lägg märke till när detta händer. För slumpen är ingen tillfällighet...

Ens IW vill en alltid väl. Hon är omtänksam, vänlig, mild och har bara ens bästa för ögonen. Hon skulle aldrig berätta något för oss om det inte var vad vi verkligen behövde höra, eller om vi inte var redo. Hon är vår allra bästa vän. Ta vara på dessa tillfällen och följ det hon berättar för dig.

Du kan komma i kontakt med din IW lättare om du gör din dagliga övning som jag skrev om tidigare. Vi kommer också att komma henne närmare vid den 40-dagars övning jag kommer berätta mer om i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar