torsdag 21 februari 2013

40-dagarsövning: Lite djupare

Det har nu gått en vecka sedan vi påbörjade 40-dagarsövningen. För vissa kanske det redan har märkts en stor skillnad i hur det känns inombords, medan det för andra kanske känns som att man står och stampar. Det viktiga är att man börjar sin morgon med att göra sin övning, för så som du börjar din dag är så som du kommer att leva din dag. Startar du dagen med kärlek och omtanke har du den känslan med dig hela dagen.

Om det inte känts som att det gett någon "effekt" än; håll ut! Det kommer att vända snart. Eller du kanske behöver ändra något i din övning för att få det att kännas bättre? Du kanske känner det som ett tvång att göra detta, och då blir det svårt att uppnå det resultat du vill ha. Kom ihåg att göra det roligt, för det är härligt att älska sig själv!

Du kanske behöver ändra på några ord i ditt morgonmantra för att det ska kännas rätt eller mer äkta för dig? Var inte hård mot dig själv om du inte "hör" vad din IW har att säga dig. Får du minsta lilla ord, känsla, bild eller tanke; ta då fasta på det och se vad det ger under dagens lopp. Lägg märke till när du råkar ut för situationer där du har möjlighet att använda dig av det din IW sa. Ge det en chans. Ju mer du lyssnar desto mer kommer hon att visa sig. Har du istället läst ett orakelkort på morgonen så lägg märke till när du får användning för rådet som kortet gav.

Utveckling sker inte linjärt, utan i spiraler. Du kanske tror att det inte skett någon förändring medan det i själva verket börjat hända massor inombords. Ibland dröjer det bara innan det visar sig.

För att förstärka det positiva och få en bättre känsla för denna 40-dagarsövning kan du skriva ett självkärlekslöfte. I löftet skriver du ner vad du lovar dig själv med att göra denna övning och vad du vill uppnå och varför. Utifrån detta löfte kan du sedan skriva dig ett nytt mantra om du vill. Dessa löften börjar alltid så här: "Jag lovar mig själv att..." Det du skriver ska vara något som känns rätt för dig och som ger dig en varm känsla inombords. Det får inte innehålla ord som "ska försöka" eller "hoppas", utan det här är något som du känner att du ska göra. (Kom ihåg att det bara är för dig själv du gör detta. Det är ingen annan som ser det, så var helt ärlig.)

Här är ett förslag på ett självkärlekslöfte med tillhörande morgonmantra:

Självkärlekslöfte: Jag lovar mig själv att göra det jag vet är rätt för mig även om jag är rädd.
Mantra: Jag har en inre styrka.

Du vet själv hur långt du vill tänja på din bekvämlighetszon. Ett självkärlekslöfte är alltid något poisitvt som tar dig framåt i din egen utveckling. Läs igenom portarna igen eller gå tillbaka till jauari och titta på ditt vision-board. Vad lovade du dig själv och vad säger du ja till 2013? Där har du grunden till ett löfte. Vad du än lovar dig så kom ihåg att du är din egen bästa vän. I slutet av dessa 40 dagar kan du märka en positiv förändring och mer energi på alla nivåer i ditt liv; det känslomässiga, mentala, fysiska och andliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar