fredag 19 april 2013

Mottagandeutmaning

För att bli bra på mottagandekonsten så gäller det att öva! Vi är ganska dåliga överlag att ta emot något så litet som en komplimang. Ni har säkert hört någon svara "nej, men den här gamla kjolen" när någon säger att de är fint klädda. Eller man kanske får fram ett förvånat "Tycker du??" när någon säger att man är snygg i håret. Varför gör man så? Blir man inte glad av att höra att någon tycker att man är fin?

När man svarar negativt på en komplimang blockerar man för det goda att komma sin väg. Eftersom man inte uppskattar komplimangen ser universum snart till att man inte får några fler... Och varför skulle man få något större om man inte är glad för det lilla?

Lär dig att ta emot en komplimang, och gör det ordentligt. När någon säger att du är fin i håret - titta den personen i ögonen och säg "Tack! Vad glad jag blir att du säger så!". Eller om någon säger att du har en fin scarf, svara: "Tack så mycket! Ja, jag tyckte den var så vacker och färgglad så jag kunde inte låta bli att köpa den!" eller  "Tack, vad roligt att du tycker det!"

Månadens utmaning är att ta emot en komplimang äkta och ärligt. Ut och öva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar