måndag 1 april 2013

April - mottagandets månad



Foto: theattractivearts.com

April - month of receiving


Nu är våren här, och med den kommer en nystart för det levande och för att ta emot av livets gåvor.

I dagens samhälle har vi fått lära oss att lita till det maskulina sättet att vara på; det linjära och agerande sättet, istället för det kvinnliga och intuitiva sättet som verkar i spiraler.Vi har fått lära oss att om vi inte gör saker själva och ser till att saker händer, så kommer det heller inte att ske. Vi har fått lära oss att kämpa, forcera och sätta upp stora mål för att kunna uppnå resultat i våra liv. Vi har fått lära oss det logiska sättet att gå till väga på; att om vi gör A och B så inträffar C. Men... den här månaden ska vi börja vara mer intuitiva istället. Vi ska få ett smakprov på hur livet kan vara om vi vågar lita till vad vår IW har att säga. Det handlar INTE om att det maskulina sättet skulle vara fel, utan det handlar om att integrera bägge sätten att vara, väcka vår intuition till liv och börja lyssna inåt. För det är här mirakel kan inträffa!

Det maskulina tillvägagångssättet att agera på kan ses som en pil som skjuts ut från en pilbåge. Den skjuts uppåt i skarp vinkel med hög kraft, för att sedan dala ner och ebba ut när kraften tar slut. Pilen skulle dock inte komma någonstans om den inte hade pilbågen till hjälp. Det feminina tillvägagångssättet kan ses som en spiral som börjar i mitten och växer sig utåt och blir större och större. Det går i cirklar och tar lite längre tid att komma framåt, men det är också så att drivkraften bär sig av sig själv när den expanderar så att den till slut går per automatik; saker kommer att komma till oss utan att vi behöver kämpa för det.


Så här förklarade Christine Arylo det i kursen: "Man såg inte Afrodite springa runt och jaga efter männen. Nej, de kom springande efter henne. Hon behövde bara vara sig själv och ta emot". Denna månad ska vi lära oss att vara lite mer Afrodite-lika. Eller som Amy Ahlers sa: "Vi ska vara mer ägg och mindre spermie... Ägget väntar på att bli befruktat och behöver inte göra någonting annat än att vara". Så mottagandets månad kan också gallas Äggmånaden (det passar väl utmärkt så här i påsktider). Men hur låter då det här? Jag kan förstå alla invändningar som kommer upp när du läser detta... Ens IMG kanske säger: "Vaddå ta emot??? Jag är väl inget mähä som bara ska sitta och vänta på att saker och ting ska hända? Jag är väl en stark och kapabel kvinna! Jag kan minsann fixa saker själv!!" Och svaret är såklart: Jo, vi är alla starka kvinnor med otroliga egenskaper. Det handlar inte om att inte klara sig själv eller gå tillbaka i utvecklingen på något sätt. Det är bara det att vi har fått lära oss att lita till det manliga sättet att vara på, och nu ska vi leta fram det feminina som gömts långt inuti oss. Hon finns ju där, vår IW, med alla kunskaper som blivit nedtryckta till förmån för det rationella och forcerande. Det handlar om att saker och ting kommer att ske i våra liv utan att vi tvingar fram det. Det kanske inte kommer att ske så som vi förväntar oss och är vana vid, men det kanske blir på ett bättre sätt, när vi låter andra krafter råda. Det är dags att se vad som händer om vi börjar lita till vår IW.

Det bästa sättet att lära sig att förstå den feminina superkraften av att ta emot är att känna den. Ställ dig upp lyft armarna högt upp mot solen, ta ett djupt andetag, sträck dig och säg: "Jag tar emot!" Känn hur det känns i hela kroppen att du är redo att ta emot av allt det vackra som livet har att erbjuda dig. Märk också skillnaden på känslan i kroppen om du gör tvärtom, böjer ihop ryggen, tittar ner i  marken och gör dig själv till en sköld. Då är det svårt för någonting att komma in. Om man någon dag inte känner sig speciellt öppen och mottaglig kan man lätt ändra på detta bara genom att ställa sig i denna kraftposition.

För att kunna ta emot det livet har att erbjuda oss finns det fyra mottagande kriterier eller kvaliteter att försöka öka upp i våra liv. Vi förberedde oss lite för detta föregående månad med temat enkelhet; vi rensade ur både fysiskt och mentalt och gjorde plats i våra liv.

De fyra mottagande kvaliteterna:
  • Tomhet - att ha utrymme, plats och tid för saker att kunna komma in i våra liv
  • Mottaglighet - att vara öppen för vad livet erbjuder och se möjligheter
  • Närande - att vara trygga i oss själva, harmoniska och jordnära
  • Omfamnande - att vara redo med hela våra hjärtan att ta emot det som erbjuds oss när det kommer vår väg.
Är det någon av dessa fyra punkter som du känner att du behöver öka upp för att kunna vara mer mottagande? Är det någon punkt som känns lätt och som är en naturlig del i ditt liv?

Vad är fördelarna med att lära sig att ta emot? Jo, du kommer att slösa mindre energi för att uppnå samma saker, eller till och med uppnå fler saker, än vad du gör idag. Om du är tillräckligt öppen och har saktat ner ditt liv, så har du också fått en möjlighet att upptäcka vad som faktiskt skulle kunna få plats i ditt liv, om du tillät det. Du kommer lättare kunna låta möjligheterna komma till dig när de väl visar sig för dig. Du kommer känna mer kärlek, lycka och framgång, och möjligheter som du inte ens skulle kunnat drömma om kanske kommer att uppenbara sig för dig.

Precis som under 40-dagarsövningen då vi hade en morgonövning, daglig övning och en kvällssummering skall vi nu i april göra detta:

Varje morgon
Innan du går upp ur sängen, ta ett djupt andetag, lyssna inåt och fråga dig själv: Är det något särskilt jag behöver göra idag för att kunna ta emot? Hur behöver jag vara?

Under dagen
Fundera över vad din IW sa till dig på morgonen och försök leva efter det under dagen. Lägg märke till vad som händer när du gör det.

Varje kväll
Innan du går och lägger dig: reflektera över när du var öppen för att ta emot och när du blockerade det som ville komma till dig.

Fundera över detta så återkommer jag om några dagar med mer tankar kring detta. Då ska vi se vilka hinder vi ibland sätter upp för oss själva för att försvåra för mirakel att komma in i våra liv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar