lördag 6 april 2013

Mottagandets månad - lite djupare

Denna månad ska vi bli mer uppmärksamma till hur vi agerar i fråga om mottagandets konst. Vi ska inte sätta upp en massa mål och strategier för hur vi ska ändra oss; nej, vi ska bara lägga märke till hur vi är och varför. Det är först när man är medveten om att man gör saker på ett visst sätt som man kan ändra på det.

Vad finns det för hinder i vägen i ditt liv från att ta emot det bästa livet har att erbjuda, och varför? Vi har som kvinnor redan sedan barnsben blivit itutade att ge, ge och ge. Att vara den givande har blivit det normala tillståndet. Det är därför vi också är så dåliga på att ta emot. "Var en snäll flicka" "Dela med dig till din bror" etc. Det har till och med funnits en skamlighet mot att själv få något..

Och visst ska vi ge, det ska vi alla, men inte på vår egen bekostnad. Vi ska inte ge, ge och ge utan att få något tillbaka. Och vi måste lära oss att fylla upp oss själva innan vi kan ge till någon annan. Särskilt som mammor är det viktigt att först lära oss ta emot innan vi själva kan ge. Det finns många "big fat lies" (som Amy Ahlers kallar dem) till varför vi inte vågar ta emot. Det finns många saker ens IMG säger till en. Vi har fått höra att egenvård är själviskt. Att det skulle vara egoistiskt att tänka på våra egna behov och vad vi själva behöver för att må bra. Och allt detta upprepar vår IMG för oss inne i våra huvuden.

Det finns också energiblockeringar som hindrar oss från att få saker i våra liv:
  • Har du stagnerad energi i din kropp? Känner du en olustig känsla inuti dig som du inte kan sätta fingret på?
  • Har du svårigheter att ta emot kärlek i dina relationer? Avbryter du en relation om någon kommer dig för nära? Har du energivampyrer i din vänkrets som tröttar ut dig? Känner du att du hela tiden ställer upp för andra trots att du egentligen inte mår bra av det?
  • Har du skräp i ditt hem som försvårar för qi att flöda fritt? Är det allmänt kaos och rörigt i din vardag?
  • Har du problem med dina känslor; har du ilska inombords, svårt att förlåta andra och svårt att gå vidare och komma framåt i ditt liv?
  • Har du problem med ekonomin? Är det alltid lite ebb i kassan?
  • Känns det som att du står och stampar i ditt liv? Vilka tankar och vanor har du, och vilket mönster följer du, som gör att du skapar det liv du har idag?
Det kan hända att det känns som att vi har blockeringar på alla dessa områden i våra liv, men det är ingen fara! Det kan vara så. När vi lägger märke till hur vårat liv är kan vi göra något åt det.

Vi skapar vår morgondag med allt det vi gör idag. Hur vill du att din morgondag ska se ut?

Om vi börjar lita till det magiska i livet och att vi är värda att få, så kommer också saker att komma till oss. Vi måste lära oss att se det när det kommer och ta emot det och välkomna det in. Gör dina dagliga övningar som jag skrev om i förra inlägget. Bli uppmärksam och försök ändra på något litet i din vardag. Om du ändrar på ett ställe följer de andra med!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar