torsdag 11 april 2013

Mottagandets månad - ännu lite djupare

Vi har denna månad börjat titta på hur vi hindrar det magiska från att komma in i våra liv, och kanske har du redan märkt hur du fått mer av saker och ting genom att ändra på ditt sätt att vara mottaglig.

Läs igenom vilka blockeringar vi sätter upp för oss själva och se om du känner igen dig. Fundera sedan över frågorna som följer i några minuter, och skriver ner svaren. Detta gör det mer påtagligt och du ser var det finns utrymme för förändring.

Dessa är de sju vanligaste sätten till hur man blockerar mottagandet i sitt liv:

1. Överfokusering på framtiden - vi lever inte här och nu utan tänker hela tiden "När jag har (jobbet/lägenheten/ett kärleksförhållande) ... då är jag lycklig". Bara det att när vi väl får någonting vi vill ha sätter vi upp ett nytt mål framför oss, med resultatet att vi aldrig känner oss lyckliga.

2. Överforcerande/tvingande - du kämpar och kämpar för att uppnå dina mål. Du har full kontroll och låter det inte finnas något utrymme för något att komma till ditt liv av sig själv. Om du är på jakt efter en partner så är du en sån som är på alla dejtingsajter samtidigt och desperat söker efter en match.

3. Överdrivande/göra för mycket - du kan inte stänga av dig själv utan är som en Duracell-kanin som hela tiden är på högsta läget. Du tar aldrig en paus för att tänka efter hur du vill ha i ditt liv, utan du bara kör på, sysselsätter dig all din vakna tid, för att slippa tänka efter, trots att ditt liv egentligen inte är på det sätt du vill.

4. Överfokusering på knapphet, begränsning och otillräcklighet - du ser bara det du inte har, det som fattas i ditt liv, och eftersom du koncentrerar dig på det kommer du ej heller att få mer.

5. Överdrivet ansvarstagande - "Atlassyndromet"; du tar på dig för mycket och kan inte säga nej, trots att du själv inte orkar med allt det du åtar dig.

6. Överdrivet omtänksam mot andra - Du tar hand om alla andra och bryr dig om deras väl och ve, men du glömmer bort att tänka på dig själv och har ingen ork eller energi kvar, och tar inte ens reda på vad du själv skulle behöva för att må bra.

7. Överbeskyddande - du bygger upp en mur runt dig själv, ditt hjärta och dina känslor, för att skydda dig själv. Du vågar inte ta reda på vilka känslor du har för andra personer eller saker, eller göra dig sårbar. Du trycker ner dina känslor bara för att inte bli sårad. Du låter dig inte sukta efter något då du inte är säker på att kunna få det.

A. Vilken av dessa blockeringar (1-7) är mest påtaglig i ditt liv och som du helst vill lära dig att släppa?
B. Vad är konsekvenserna för dig till att du lever på detta sätt?
C. Vilken mottagandekvalitet (se månadens första inlägg; tomhet, mottaglighet, närande eller omfamnande) vill du bjuda in i ditt liv denna månad?

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar