tisdag 17 december 2013

Tacksamhets- och reflektionsmånaden - ännu djupare

Vi har denna månad börjat se vad vi är tacksamma för. Nu ska vi titta närmare på våra "Wheel of reflection". Ta fram alla hjul du fyllt i från hela året och läs igenom dem. Det är inte helt otroligt att du blir överraskad av saker du läser, för vi glömmer bort fortare än vi tror... Jag har gjort i ordning ett extra stort Wheel of reflection för 2013 som kommer i ett separat inlägg. Om du har möjlighet så skriv ut den på ett A3-papper så har du extra mycket plats för noteringar. I detta stora hjul skriver du ner de viktigaste händelserna från dina månadshjul, kanske ett par tre stycken från varje månad. Då kan du sedan se en summering för hela året som gått. Lämna lite plats - vi har ju ett par veckor kvar av året.

Vi ska ta dessa sista dagar av året för att PAUSA och REFLEKTERA över året som gått. För det är i denna paus som visdom finns och bara väntar på att få manifesteras under 2014. Genom att göra denna avslutningsritual för 2013 kommer du att...
  • känna hur FANTASTISK du är
  • känna dig NÖJD med vad du har uträttat och vad du inte har uträttat under året - för, ja, misslyckanden kan bli transformerade till en stärkande energi som laddar dig på nytt
  • känna dig KLAR över hur du vill gå in i det nya året
Nu går vi igenom 2013s hjul steg för steg. För er som kanske inte varit med från början så är det faktiskt inte för sent. Du kan ta och gå igenom året som varit i dina tankar och skriva ner det du kommer ihåg:

1. Börja med ÖVERRASKNINGAR. Skriv ner allt du kommer att tänka på - redigera inte! Låt orden flöda och få allt på pränt. När du tror att du är klar så fundera lite till. Det brukar dyka upp mer och mer allteftersom. Vad hände som var oväntat? Både det som var härliga överraskningar och de som var mindre trevliga. Det oplanderade, och gåvorna du fick av universum på sätt som du aldrig någonsin kunnat föreställa dig.

2. Gå vidare till FRAMGÅNGAR. Det här är det du gjorde bra, allt du åstadkom, dina vinster både inom dig själv och ute i världen. Här kan du skryta om allt! Håll inte tillbaka något utan ta med
allt du är stolt över. Fira dina framgångar, allt du klarat av och blivit under året som varit.

3. Nästa steg är MISSLYCKANDEN. Vare sig du gillar det eller inte så har vi alla misslyckats med något under året. Saker som inte blev som man tänkt, eller inte på såna sätt man hade tänkt. Eller det kanske var att vi själva inte uppträdde som vi hade önskat. Besvikelser, mål som inte infriades, saker vi inte slutförde eller aldrig tog oss för att börja med. Genom att skriva ner dessa och ta fram dem i ljuset gör att vi själva får taget över våra misslyckanden, istället för att de tar taget över oss... Och det finns en anledning till att de är före "lärdomar" i reflektionshjulet: Det är nämligen så att först när du ser dina misslyckanden för vad de är kan du förvandla dem till lärdomar. Ta modet att verkligen "äga" dina misslyckanden. Det är otroligt stärkande och bereder dig för många lärdomar och färre misslyckanden i framtiden. Följ processen nedan för detta.

KÄNN OCH FÖRVANDLA DINA MISSLYCKANDEN så här:
  • Steg 1: Vad säger din IMG (Inner Mean Girl) om dina misslyckanden? Vad är det du hör i bakhuvudet. Hur får hon dig att känna och varför? Vad är det för elaka kommentarer du får om det du inte var så bra på under året? Låt henne älta och skriv ner allt du kan komma på. Alla hemskheter och elaka kommentarer ska ut. När ALLT har kommit ut och ner på ditt papper är det dags att blunda och ta ett riktigt djupt andetag.
  • Steg 2: Känn hur energin blir en helt annan, lugnare och ärligare, efter att du andats ut. Allt bedömande och all kritik är som bortblåst. Ställ dig nu dessa frågor: Vad vet min IW (Inner Wisdom)? Vad vet jag innerst inne om detta som min IMG försöker intala mig om? Vad säger din intuition om saken? Skriv ner allt du kommer på. Skriv ner alla underbara lärdomar du får fram.
  • Steg 3: Lås in och försegla det som din nya sanning. Vi pratade om detta redan i januari i år, att man skulle försegla sanningen med en gest. Säg det som din IW visste och gör tummen upp, sätt handen på hjärtat, eller gör som Annika Sörenstam: knip!! Detta är nu din nya verklighet, den rätta verkligheten, och den som du tar med dig in i 2014. Använd denna gest varje gång din IMG dyker upp. Det tar udden av henne och tar fram din IW och din äkthet.
  • Repetera steg 1-3 för varje "misslyckande" under året.
4. Det sista steget är dina LÄRDOMAR. Här skriver du ner allt du lärt dig under året. Allt om dig själv och om andra som du kommit till insikt under månaderna som gått. Nya insikter, visdomar, nya perspektiv och saker du kommit underfund med. Detta är kvaliteter som du kommer att ha med dig resten av ditt liv. Det är sådant din IW vetat om länge och som du har kommit i kontakt med för att du har börjat lyssna inåt.

Det kan vara ansträngande att gå igenom året som varit, men det är väl värt tiden du lägger ner på det! Det känns väldigt befriande.
Jag återkommer om några dagar med en avslutningsritual för året som binder samman alla dina erfarenheter för 2013 och som tar dig in i 2014 med dina nya visioner.
Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar