tisdag 15 oktober 2013

Vänliga månaden-utmaning

Denna månad som är tillägnad att tala vänligt ska vi utmana oss rejält. Vad sägs om att under en veckas tid avstå helt från sociala medier? Anledningen till detta är att det är så mycket som är negativt, och jag tänkte att vi skulle se hur vi känner oss utan detta dessa sju dagar. Utan att se och höra om krig, våld och katastrofer. Jag vill inte att vi för alltid ska undgå omvärlden, men det kan hända att vi faktiskt klarar oss utan denna påverkan en vecka, och på så sätt se om något blir annorlunda för oss. För vi påverkas ju av all energi från allt runtomkring oss.

Utmaningen dessa sju dagar är att ej sätta på TVn alls. Inga nyheter, inga läskiga filmer, inget våld, inget skvaller från den apparaten på sju dagar. Enda gången du får sätta på TVn är om du hyrt en riktig fel-good film (som inte har avbrott för reklam...). Men inte nog med det. Jag utmanar dig även att inte lyssna på nyheter på radio, läsa dagstidningar eller ens titta på löpsedlarna (försöka att undvika i alla fall). Om du går till frisören, välj inte att titta i skvallertidningarna - ta med en bok istället!
Och hur är det nu med Facebook, Twitter, Pinterest och alla andra ställen vi dagligen kollar på... Kan du låta bli att gå in på dessa ställen på en vecka? Om du ofta brukar vara där kanske det känns bäst för dig att lämna en hälsning att du inte kommer vara anträffbar. Gör vad som känns rätt för dig själv.
Kom också ihåg att inte heller läsa veckotidningar eller skvaller, varken i pappersform eller på nätet - och inte heller Text-TV... Har vi fått med allt nu?

Lycka till, och tänk vad mycket tid du kommer att ha över för att läsa en god bok, träffa en vän, gå till gymmet, eller bara vara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar