tisdag 22 oktober 2013

Vänliga månaden - lite djupare

Har du känt hur det är någon gång att gå in i ett rum där det är en person som är på riktigt dåligt humör? Vi behöver inte ens se personens ansikte, vi bara känner att det är något som inte är bra. Personen utstrålar negativ energi, och om vi stannar där tillräckligt länge kommer vi också bli på dåligt humör.
Du och en vän kanske har bestämt er för att göra något en kväll, du är full av idéer, men när ni träffas är hon väldigt obeslutsam, har ingen lust med någonting, och du känner att dina förslag är tråkiga. Och från att ha varit engagerad och kan du inte längre bestämma dig för någonting.
Du ligger trött och hängig i soffan och är på dåligt humör. Helt plötsligt hör du lekande barn utanför. De skojar och skrattar så de kiknar, och du kan inte låta bli att dra på smilbanden. Du har blivit smittad av deras positiva energi.

Om vi säger något uppmuntrande och snällt till någon blir denna person glad och utstrålar positiv energi. Detta smittar av sig till personer i hans eller hennes omgivning. Dessa i sin tur blir på gott humör och sprider dessa vidare till andra. Är det inte helt fantastiskt?

Vad är det som gör att det blir såhär? Vad är det för energi? Om ni inte har sett Masaru Emotos forskning om vattenkristaller och ord och känslors påverkan så är det dags nu. (Det finns massor att läsa om honom och det finns även flera filmer att se på Youtube.) Han har kunnat bevisa hur vatten förändras antingen postivt eller negativt beroende på hur det blir behandlat. Om snälla ord har sagts blir kristallerna i vattnet vackra, som snöflingor. Har det utsatts för elaka ord blir det formationer som ser döda och ofullständiga ut. Han har med hjälp av vacker musik gjort otjänligt vatten drickbart...Med hjälp av tankar om kärlek och tacksamhet har vattnets kvaliteter förbättrats. Är det inte fantastiskt?

Om vi går tillbaka till oss själva, om hur vi påverkas från andra och oss själva, så vill jag påminna om att vi består till ca 70 % vatten...
Vad omger du dig av för ord och tankar? Är det positivt? Om du ger dig själv en kram och säger "jag är älskad" - vad tror du då händer i din kropp och dina celler? Hur förvandlas dessa ord, tankar och känslor i din kropp, och vad kommer du att utstråla till alla i din närhet? Vilka energier kommer de få från dig?

Visst finns det dagar då allt känns grått, man är nere och ledsen och tänker negativt. Och man kan behöva detta ibland. Men det går att vända på det. En positiv tanke är hundra gånger starkare än en negativ. Du kan lätt vända på spiralen och få den att bli positiv. Har du följt utmaningen och varit mediafri denna vecka? Tänk vad mycket negativt du sluppit bara där. Känn att du är älskad och värd det bästa - för det är du!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar