söndag 2 juni 2013

Juni - Tillitsmånaden

June - month of trust


Alla våra kvinnliga superkrafter är sammanflätade med varandra. Vi kan inte lära oss att släppa taget om vi inte tidigare lärt oss att ta emot. Och vi kan inte lära oss tillit om vi inte tidigare lärt oss att släppa taget om att försöka kontrollera allt omkring oss. Självkärlek är grunden till att bli bra på tillit, och tillit går hand i hand med tro.

Tillit är det som gör det möjligt att tro på det som ännu inte finns. Och det är också det som gör det möjligt för dig att tro att alla runt omkring dig, och hela universum, arbetar till din fördel, eller "konspirerar i din favör" som Christine Arylo och Amy Ahlers kallade det.

Om du verkligen tror att allting kommer att bli bra, om du litar till dig själv och alla människor i din närhet - och även på universum - så kommer livet att bli härligt och glädjefyllt. Då kommer du klara dig genom de svåra och utmanande tiderna och du kommer att klara det genom att älska dig själv och älska världen.

Vi föddes alla med tillit. Det här handlar om att hitta tillbaka till den kunskapen vi en gång hade. Vi litade till att allting skulle bli bra; oavsett vad. Vi har alla superkraften tillit någonstans inom oss. Nu ska vi aktivera den.

Men innan vi går vidare med det ska vi fira vad vi åstadkom förra månaden: Gå igenom det som hände och se om du fick något genombrott. Var det något som hände för att du tillät dig att släppa taget? Var det något du gjorde annorlunda än du annars skulle ha gjort för att du vågade se vad som skulle hända om du släppte kontrollen? Fanns det något tillfälle där du vågade gå emot vad din IMG försökte intala dig, och istället lyssna till din IW?

Vad är då skillnaden mellan överlämnande och tillit? De är bägge så nära varandra, men om du tillåter dig att känna hur det känns i kroppen, så är överlämnandet en känsla av att falla bakåt (som övningen vi gjorde) och känna att man kommer att bli emottagen. Och det är först när du bestämmer dig för att släppa taget som tillit blir möjligt. Tilliten är känslan av en stark närhet, trygghet och koppling till dig själv och din IW, till det gudomliga och till att världen håller upp dig. Du väljer att känna tillit. Du väljer att gå in i det okända och tillåta dig att känna dig omhållen och omhändertagen.
Men det är som sagt inte alldeles lätt. "Faith doesn't make things easy, it makes things possible."

Vi har lärt oss att lita till rationella saker, och bara tro på sådant vi kan se. Vi litar till vad experter säger och vad samhället förespråkar. Detta har vi fått lära oss att vara sanningen, istället för att lita till oss själva och till vad vi känner och tror på innerst inne. Sanningen är ju den att den enda experten på ditt eget liv är du själv! Så den feminina superkraften tillit handlar om att hitta tillbaka till sin egen tro på sig själv och sin inre röst, sin IW.

Vad är då komplett tillit? Det bästa sättet är att känna det. Sträck ut händerna åt sidorna.
Den högra handen representerar total tillit. Där har du aldrig några tvivel. Du skulle ta vilket kliv som helst ut i det okända och följa ditt hjärta och din intuition utan att tveka det minsta. Du skulle följa dina drömmar utan att stanna och tvivla. Du skulle vara så säker på din egen förmåga att du aldrig mer skulle känna någon oro.
Den vänstra handen är noll procent tillit. Där känner du rädsla, oro, tvivel. Din IMG styr och ställer i ditt liv (även där du inte tror att så är fallet). Du litar mer till vad andra tycker och tänker än vad du själv gör. Du vågar aldrig ta några egna initiativ utan är alltid rädd för att inte vara tillräcklig.

Målet denna månad är att ta oss från den vänstra sidan till den högra. Vi ska stärka vår kraft till det intuitiva och det gudomliga inom oss. Vi ska öppna upp våra hjärtan och börja lita till att vi lever i en vänlig värld.

Hur skulle det vara att leva i en värld där man kände att universum gjorde allt för ens eget bästa och bara vill en väl? Tänk om allt som hänt dig fram till idag är en del av universums plan för att du ska leva ditt mest autentiska och mest harmoniska liv?

Fundera kring detta så återkommer jag med mer sätt att öka på sin tillit om några dagar. Under tiden är här de dagliga övningarna:

Varje morgon: När du precis vaknat och ligger kvar i sängen, säg detta mantra för dig själv: "Universum konspirerar i min favör". Säg det om och om igen tills du känner det i din kropp.

Under dagen: Försök att välja tillit när du ställs inför olika situationer under dagen. När oro eller rädsla kommer upp kan du lätt välja sida genom att ställa dig denna fråga: "Om universum eller denna person skulle konspirera till min favör; vad skulle då vara sant?"

Varje kväll: Innan du går och lägger dig. Reflektera över vad du vann på att lita till det okända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar