torsdag 30 maj 2013

Överlämnandes månad - resumé

Att försöka kontrollera en person eller en situation är bara slöseri med tid och energi. Det är frustrerande och distraherar oss bara från att leva våra liv och använda våra resurser till något som är befrämjande och positivt för oss själva.
 
Det enda du kan ändra på är ditt eget agerande, och hur du uppfattar en situation. Du kan se problem eller vara öppen för möjligheter. Om du känner att du vill förändra andra personer i din omgivning, eller kanske på något i ditt liv, så är enda sättet att förändra dig själv. När du förändrar dig själv följer omgivningen med. Det kanske inte är lätt, och alla i omgivningen kanske inte gillar det. Men du kan inte hindra din egen utveckling för att glädja andra. Var djärv, lev ditt liv så som du vill ha det, och gör det mesta av situationen. Det finns ett talesätt som säger "Nothing changes until you do", och inget kan väl passa mer in än här.

Sträck ut händerna mot sidorna och tänk dig att du har kontrollen i högerhanden och överlämnandet i vänsterhanden. Den kontrollerande handen är hård och knuten, den överlämnande handen är öppen och mjuk. Vid varje situation och vid varje ögonblick har du möjlighet att antingen välja kontroll eller överlämnande. Vad väljer du?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar