torsdag 2 maj 2013

Maj - överlämnandets månad


May – month of surrender


Denna månad ska vi lära oss att släppa kontrollen och överlämna oss själva till "universum", "det okända", "de högre krafterna" "det gudomliga" eller vad ni än vill kalla det. I kursen kallade de det för "The Divine" vilket jag tycker är positivt, vackert och kvinnligt på en och samma gång. Vad ni än känner för att kalla det så ska vi i alla fall lära oss att släppa taget denna månad och låta något som är mycket större än oss själva få ta över lite mer i våra liv. Vi ska sluta kämpa för att försöka uppnå det vi vill, och istället låta det okända, gudomliga, arbeta för oss. Även om vi inte kan förstå på vilket sätt det ska kunna gå till...

För att kunna närma oss detta gäller det att komma i kontakt med vår IW, vår inre vishet/intuiton, som är sammanflätad med det gudomliga. Så det här är inte något som finns utanför, utan i alla högsta grad även inuti, oss själva.

Det fysiska sättet att verkligen känna hur man släpper taget är att ställa sig bredvid sängen med armarna utåt, som ett kors, och bara falla bakåt och låta sängen ta emot en. Spänn dig inte, böj dig inte, utan fall bara och lita på att du kommer att tas emot. Det är den känslan vi denna månad ska infiltrera lite i vår vardag.

Vi ska ge upp kontrollen, släppa taget och verkligen lära oss att slappna av. Vi ska aktivera något inom oss som vi redan har, men som vi kanske glömt bort eller som inte är så starkt närvarande i våra liv som det skulle kunna vara. Om vi vill leva våra absolut bästa liv och vara allt det vi har möjlighet att vara, då behöver vi veta hur vi ska släppa taget om kontrollen och lämna över nycklarna till universum och vår IW. Detta eftersom ens IW är mer intelligent än vårt tänkande jag. Men det kan vara läskigt att släppa kontrollen, och det är lätt hänt att rädslan kommer in i våra liv och försöker ta över.

Många av oss kvinnor har så många järn i elden och försöker pressa in så mycket i vår vardag, både för oss själva och för alla runt omkring, att man tror att enda sättet att göra detta är att ha stenkoll. Vi är vana att behöva kämpa, planera och forcera för att få saker och ting att hända. Många av oss är överpresterande kontrollfreaks, så enbart tanken på att släppa taget kan vara skrämmande. Men vi sätter bara käppar i hjulen för oss själva genom att agera på detta sätt.

Det är rädsla som gör att du känner att du måste kontrollera saker och ting. Och rädsla stöter ifrån sig det som är menat för oss. Alltså tvärtemot det vi vill uppnå med vårat kontrollerande. Men det känns säkrare om man kontrollerar alla situationer, och man är ju van att gå tillväga så.

Vi har alla någon gång blivit sårade i våra liv, och för att undvika detta igen har vi sett till att kontrollera så mycket som möjligt, så att detta ej ska ske igen. Det är ett naturligt tillvägagångssätt när livet är fullt av såna slags faror. Men hur känns det egentligen att kontrollera allt; är det trevligt, lättsamt, avkopplande? Känns det bra...? Vore det inte skönare att sakta ner på farten, andas långsammare, stanna upp och se vad som händer om vi låter saker och ting ske av sig självt?

För att lyckas med att släppa taget så behövs tillit, och det är dessa "muskler" vi ska bygga denna månad. Man behöver enorma mängder tillit för att våga tro på att det bästa kommer att ske utan att vi försöker tvinga fram det. Vi ska lära oss att ta ett steg tillbaka, vänta och se vad som händer om vi inte "lägger oss i". Det handlar om att våga tro på något som är större än oss själva och att tro att det faktiskt kommer att göra allt det bästa för oss.

Fördelarna med att släppa taget är att du kommer att arbeta mindre hårt för att uppnå samma saker som tidigare eller till och med uppnå mer. När du verkligen har släppt taget så är du ledd av din IW, vilket innebär att du är klokare och gör smartare val. När vi vågar släppa taget stärker vi vår tillit. Vi kommer bli lugnare, säkrare och känna oss tryggare ju mer tillit vi har, och stressen, kämpandet och forcerandet kommer att minska. Det blir en god spiral.

Jag kommer att återkomma om några dagar mer tankar och funderingar kring detta, men tills dess kommer här de dagliga övningarna att göra för att komma närmare din inre vishet:

Varje morgon: När du vaknar, ställ frågan "Vad är det jag försöker kontrollera i mitt liv?"

Under dagen: Välj att överlämna dig till det gudomliga i de situationer då du blir stressad eller känner ett kontrollbehov och se vad som händer. Säg tyst för dig själv "Jag släpper taget, jag släpper taget, jag släpper taget".

Varje kväll: Innan du lägger dig, fundera över vad du vann på att släppa taget istället för att forcera fram något.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar